De Tuftlalm in Lermoos

Een wandeling naar de Tuftlalm in Lermoos is een van de tochten die je in je zomervakantie in de Zugspitzarena moet hebben gedaan. je kunt er vanuit Ehrwald komen en vanuit Lermoos zelfs op verschillende wegen.

Wij proberen tenminste een keer per jaar de Lermooser alm oftewel de Tuftlalm te bezoeken. Afgelopen dinsdag was het weer zover, we hadden bezoek uit Zwitserland en dan is dit net een leuke tocht, niet te zwaar en niet te lang. Als je vanuit Lermoos langs de visvijver (achter de M-Preis) de Panoramaweg oploopt kun je via de "BöserWinkl" omhoog lopen.





Vergis je niet, het is weliswaar maar ca. een uur lopen, maar tijdens dat uur loop je wel 500 meter omhoog, een hele klim dus. Af en toe heb je door de bomen heen een prachtig uitzicht op het dal en kun je in de verte Ehrwald zien liggen en net als je begint de denken: he, he nu heb ik weleens zin, in heerlijke Kaiserschmarren en een lekker glas koude melk zie je de hut voor je liggen.














Op deze 1500 meter brengen trouwens de koeien uit Lermoos hun zomervakantie door. Het is er dus een gezellig gebimmel en gebammel van alle koeien met hun bellen.



Op de terugweg nemen we meestal een andere weg, uiteindelijk kom je dan in de buurt van het station weer terug in het dorp.













1 opmerking:

Grubigstein zei

Hoi Caroline,

wat een prachtig verslag en leuke foto's! Bij jullie is het precies beter weer dan in België?

De Tuftlalm is inderdaad een zalige wandeling, die ik helaas al in jaren niet meer gedaan heb.