Winterwandeling Ehrwald centrum - Ehrwalder alm

In onze reeks van winterwandelingen in Tirol hebben we het vandaag even over de wandeling naar het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Je wandeling vertrekt in het centrum van Ehrwald op de Kirchplatz.

Daar wandel je richting hotel Sonnenspitze (links van Bergsport-total), waar je de Florentin-Wehner-weg inslaat. Aan het einde van deze weg daal je een beetje tot op het niveau van het bergriviertje (foto onder) waarlangs je de rest van de trip gaat wandelen.



Eenmaal beneden hou je links aan en wandel je 'Im tal' richting de schaatsbaan van Ehrwald. De schaatsbaan aan tennispleinen zie je aan je linkerzijde. Rechts van je hoor je het gekabbel van het bergriviertje... Tegenover de tennisplaats zie je rechts een brugje over het riviertje, deze brug neem je niet!

Je blijft rechtdoor wandelen richting Altmühlensteig, waar je aan het einde van de weg een grotere brug over het riviertje neemt. Vanaf nu wandel je aan de andere kant van het riviertje.
Niet ver voor je ligt er een huis, waarvan rechts een paadje ligt. Hier begint je mooie wandeling tussen de ondergesneeuwde bomen en weiden...



Vanaf hier kan je niet meer missen, volg gewoon het pad en klim langzaam richting het dalstation van de Ehrwalder Almbahn.


Aan het einde van de wandeling moet je terug over het riviertje. Neem zeker je tijd om hier even te genieten van het kabbelende water tussen de hopen sneeuw en ijs die op en rond de rotsblokken liggen... Een echte ansichtkaart! Lees hier het volledige verslag, met nog meer mooie foto's.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige foto's! Ineens zie ik de omgeving met hele andere ogen. Ik heb deze wandeling in de winter nog nooit gedaan. Bedankt voor de tip! Ik zal morgen wat aktuele foto's plaatsen.

Anoniem zei

Hoi Caroline, bedankt voor je reactie. We kijken samen met de andere lezers natuurlijk weer uit naar je foto's! Altijd tof om aktuele beelden vanuit ons tweede thuis te zien...