Parking aan de skiliften

Regelmatig krijgen we van onze websitebezoekers, die met de auto richting Oostenrijk trekken, de vraag hoe het zit met de parkeergelegenheid aan de skiliften van Lermoos.

Daarom heb ik beslist dit even toe te lichten in deze blog zodat ik hier naar kan verwijzen.

Je hebt in Lermoos 2 bergliften welke in het dorp vertrekken richting het skigebied op de Grubigstein. Namelijk de Hochmoos Express, welke in het oberdorf van Lermoos gelegen is, en de Grubigbahn. Deze laatste ligt in het unterdorf. Eigenlijk kan je stellen dat de 2 liften aan de uiteinden van het dorp liggen, zoals je op het liggingsplannetje kan zien.

Beide skiliften beschikken over een relatief grote parking. We geven een korte beschrijving per dalstation.



Dalstation Hochmoos Express

Hier is er een grote parking vlak voor het dalstation, welke in de zomer soms als paardenweide dienst doet. Je kan deze parking terugvinden op een steen(sneeuwbal)worp van Ansitz Felsenheim. Zoals je op onderstaande foto kan zien is er op het einde van het seizoen meer dan voldoende parkeerplaats, tijdens het hoogseizoen is deze parking regelmatig goed bezet.



Dalstation Grubigbahn

Ook hier is er een grote parking vlak aan de ingang van de berglift, zoals je kan zien is deze gedeeltelijk overdekt en in meerdere niveau's. In de winter moet je hier niet met zomerbanden aan komen, want dan geraak je niet verder dan het eerste niveau.


Skiën tot aan de parking, hier zie je trouwens ook de verschillende niveau's waarover we reeds schreven.


Geen opmerkingen: